Voedingsadvies

Bij verantwoord afvallen hoort het veranderen van het leef- en voedingspatroon. Veel diëten zijn echter niet langdurig vol te houden en zorgen uiteindelijk niet voor gewichtsverlies maar zorgen juist voor het tegenovergestelde: nog méér aankomen.

Als leidraad voor een gezonde levensstijl gebruik ik daarom de boeken van Ralph Moorman: De Hormoonfactor, Het Hormoonbalansdieet en de Boodschappencoach. Hierin wordt gesteld dat er met het kiezen voor pure en onbewerkte voeding en welke voedingsmiddelen je beter wel of niet kunt eten, ingespeeld kan worden op de werking van hormonen in het lichaam. Zo kunnen veel klachten en overgewicht aanzienlijk verminderen of zelfs verdwijnen. Vanzelfsprekend hou ik bij de adviezen ook rekening met jouw levensomstandigheden, je persoonlijke voorkeuren en eventuele beperkingen. Geheel op maat zoeken we naar een methode die in jouw leven past.

Het is ook mogelijk om een uitgebreide analyse hormoonhuishouding te doen om te onderzoeken welke hormonale disbalansen er zijn. Met de richtlijnen uit de boeken kun je dan zelf aan de slag gaan en desgewenst extra begeleiding aanvragen.

Gewichtsverlies hoeft niet het enige en belangrijkste doel te zijn om je eetgewoonten onder de loep te nemen. Wanneer er, door samen op weg te gaan, een bevredigende manier gevonden wordt om met eten en het gewicht om te gaan kan er heel veel werk verricht zijn zonder dat dit zich direct vertaalt in kilo’s. Vitaliteit en je fit voelen is niet afhankelijk van een getal op de weegschaal.

Voor meer informatie over De Hormoonfactor en de boeken:
www.dehormoonfactor.nl