Overgewicht en (borst)kanker

Nadat ik in januari 2014 zelf een traject van ruim 1 ½ jaar behandelingen tegen borstkanker heb afgesloten, richt ik me als ervaringsdeskundige tevens op het begeleiden van dames die na de chemo, anti-hormonale therapie of andere medicatie overgewicht hebben overgehouden. Specialisten beschouwen die extra kilo’s vaak als een neveneffect waar men maar vrede mee moet hebben…

Ik ben dan ook super trots te kunnen melden dat deze dames met begeleiding op maat en de methode van de Hormoonfactor heel mooi afvallen. Zij hebben weer terug een betere darmwerking  (die door de chemo en allerlei medicijnen veel te verduren heeft gehad), zijn fitter en bereiken weer een hoger energieniveau . Geestelijk en lichamelijk. Het geeft mij geweldig veel voldoening om die vrouwen te zien stralen omdat ze terug blij zijn met hun lichaam. Zo mooi!

In de begeleiding bij kanker zit ook een stukje rouwverwerking. Je leven is danig verstoord geweest en er is sprake van een verlies. Je bent misschien de “oude” niet meer doordat je lichaam uiterlijk is veranderd door de operatie of innerlijk veranderd doordat je ineens de overgang in gelanceerd bent. Het ziektetraject ligt hopelijk achter je en het geleden verdriet is niet terug te draaien. Daar hebben we helaas geen invloed meer op. Waar we wél invloed op hebben is op de tijd die voor ons ligt. Met het oog op de toekomst kunnen we er wel álles aan doen om zo gezond mogelijk te leven zodat de kans op nieuwe schade en ziekte hopelijk wordt verkleind. Goede voeding, voldoende beweging én een positieve en krachtige mentale instelling zijn hierbij letterlijk van levensbelang.

Leees hier het het artikel uit Uitzicht-Moerman Vereniging en Vriendin