Therapie & Coaching

Als psycho-sociaal therapeute werk ik integratief en heb mijn 4-jarige HBO opleiding Interactionele Vormgeving (I.V.) genoten aan de Educatieve Academie te Berchem (Antwerpen).

I.V. is een integrale therapievorm waarbij er gebruik wordt gemaakt van verschillende psychologische methoden zoals cognitieve gedragstherapie, contextuele therapie, systeemtherapie, gestalttherapie, cliënt- en transpersoonlijke therapie, communicatie, psychosynthese/voice dialogue, bio-energetica, lichaamswerk, oplossingsgerichte therapie en NLP.  Het woord interactie staat voor de uitwisseling en samenwerkingsrelatie tussen de therapeut/coach en de cliënt. We gaan samen op weg en geven vorm aan een manier van leven die het beste bij jou past. Tijdens de begeleiding bekijken we wat er op jouw pad is gekomen, wat jouw oude overtuigingen zijn en hoe je hier mee kunt omgaan. Het traject van therapie of coaching is een bewustwordingsproces waarbij stap voor stap gewerkt wordt naar een nieuwe vorm van evenwicht.

Mijn specialisatie is de combinatie psyche en gewicht. Maar gewicht hoeft niet altijd het uitgangspunt te zijn voor het aanvragen van begeleiding. Het is ook mogelijk om andere levensvragen waar je mee worstelt te bekijken zonder dat het gewicht een rol speelt. Het omgekeerde kan natuurlijk ook het geval zijn. Er is dan sprake van overgewicht zonder dat er duidelijke psychische oorzaken zijn. De aandacht gaat dan puur naar voeding, beweging en gewicht. De begeleiding zal dan bestaan uit het coachen naar een gezonde levensstijl door middel van voedingsadviezen, weegmomenten, tips en recepten. Omdat succesvol afvallen en het daarna op gewicht blijven niet zo eenvoudig is, gaat dit met deskundige begeleiding vaak beter. De sessies zijn één op één en de planning zal met jou precies op maat afgestemd worden.